activitats

A l’ecocamp creiem que les activitats ens ofereixen l’oportunitat de connectar grans i petits amb l’entorn i el món rural, i de compartir els valors de convivència i respecte per l’altre, ja sigui persona, animal o planta, mitjançant el joc, l’exploració i la col·laboració.

A través de les activitats podreu participar en el dia a dia d’una finca agroecològica com la nostra. Alimentem els animals de la granja i recollim els ous; preparem la terra, sembrem, reguem i recollim allò que l’hort ens ofereix; collim la fruita dels arbres, batem ametllers i pentinem oliveres; dutxem i raspallem l’euga, la poni i la ruca.

Els caps de setmana, ponts, festius i vacances escolars també organitzem gimcanes i jocs de pista, tallers de cuina o de remeis casolans, creacions amb materials de l’entorn, reciclatge de roba i molt més!

En temporada d’estiu i en festes com Sant Joan o la Castanyada, complementem aquestes activitats amb música i espectacles en directe, tallers de circ, titelles, conta-contes musicats i activitats tematitzades.

granja i animals

La granja és un mitjà per donar a conèixer i ensenyar a respectar els animals; per l’Ecocamp són part de la nostra família. 

Trobem una gran família de gallines, galls i pollets que conviuen amb ànecs, galls d’indi i oques, tres porquetes una mica grassetes, l’euga, la poni i la ruca. Anem dos cops al dia, els 365 dies de l’any, a alimentar-los un cop pel matí i un cop per la tarda, que aprofitem per recollir el ous que han post durant el matí.

Quan arribeu a casa nostra, us facilitem un cubell per poder guardar els residus orgànics que després, durant l’activitat de la granja, podreu compartir amb els animals.

Durant el dia gaudireu de la seva companyia ja que campen per la finca lliurement. Els nostres animals són feliços perquè viuen en llibertat.

finca agrícola

L’Ecocamp està integrat en una finca d’agricultura ecològica anomenada Maspubills, típica de la comarca del Baix Camp. És d’explotació ecològica certificada (link CCPAE) on hi trobem diferents arbres fruiters, ametllers, avellaners i oliveres. A l’hort hi cultivem a la primavera, a l’estiu i a la tardor, amb productes segons temporada. 

Aquests espais ens proporcionen el contacte amb la terra, i hi fem varies activitats durant tot l’any. Recol·lectem les hortalisses, fem tallers d’aromàtiques, i collim les olives i les ametlles tot donant a conèixer les propietats i estacionalitat de cada fruita i verdura.

L’estany, a més a més de ser la casa de les granotes i de les culleretes o capgrossos, té una funció biològica. Atrau tot tipus d’insectes pol.linitzadors com depredadors d’insectes, que afavoreixen el cultiu biològic. Per això hem de tenir-hi molta cura i respectar aquest ecosistema. Les granotes i les libèl.lules que hi viuen també ajuden a atenuar les picades dels mosquits a ple estiu.

L’antiga bassa de rec de la finca és plena de peixos, entre els quals hi viuen carpes, peixos de colors i altres que es cruspeixen les larves de mosquits i així eviten la gran proliferació d’aquests.

espais per trobades

La SALA GRAN: Amb terra de fusta i gran vidriera cara sud, és una sala diàfana de 250m2 amb vistes als arbres fruiters i les oliveres. Durant els mesos de fred hi tenim l’estufa de closca d’avellana que manté ben caldejada la sala. 

Aquesta sala és d’ús del restaurant, però està disponible entre setmana fora de temporada d’estiu, per grups de treball, xerrades, reunions, presentacions, etc.

SALA de FUSTA: sala de 110m2 amb aïllament acústic, allunyada de les zones amb més moviment. Al costat mateix dels serveis de l’acampada, és un espai ideal per practicar activitats de recolliment com ioga o mindfulness. És llogable per cursos i celebracions segons temporada. 

Per més informació de lloguers d’espais, consulteu-nos.

cafeteria i terrasses

Oferim begudes i snacks de procedència ecològica, cervesa artesana km0, cafè de comerç just. Fem tallers durant la temporada de tasts de vermut, vins, formatges i altres productes locals, com també tapes elaborades 100% per nosaltres.

Totes les nostres begudes són en envàs de vidre retornable, no usem plàstics ni llaunes. Les canyetes per beure són d’acer inoxidable i els gots d’un sol ús són de paper compostable.

La cafeteria interior està integrada en el mateix edifici on hi ha la sala gran i al costat de la recepció, és també amb terra de fusta i vidrieres cara sud, té un racó pels menuts per poder jugar amb joguines reciclades i materials de fusta de construcció.

La terrassa frontal elevada, amb vistes als fruiters i l’estany, és un lloc privilegiat per passar l’estona en companyia tot relaxant-se en els bancs amb coixins i taules construïdes amb palets.

La terrassa davant de la piscina i el parc infantil, amenitzada per la caravana-bar “La Kanya”, es converteix en el centre neuràlgic del càmping durant l’època en que la piscina està oberta, podent estar a la terrassa tot veient d’aprop a la canalla que es banya o que juga pel parc infantil.

piscina

Quan el sol comença a escalfar, la piscina i els voltants s’omplen de somriures i de bon ambient, convertint-se amb el punt de trobada per a petits i grans.

Rodejada de gespa natural i a l’ombra d’ametllers, cirerers, plataners i pins, hi trobem la piscina en forma d’espiral amb dues zones separades per escales. Una d’elles amb més profunditat i l’altra pensada pels més menuts els quals es senten en confiança per començar a fer les primeres capbussades.

L’aigua de la piscina es salinitza per higienitzar-la fent-la més saludable per la pell de grans i petits. Per aquest motiu, no està permès l’ús d’inflables ni joguines d’aigua, ja que l’aigua salada malmet la gespa.

Oberta de l’1 de maig a l’1 de novembre sempre que la climatologia ho permeti!

lleure infantil

Tota la finca en sí és un marc incomparable pel lleure dels infants. Tot corrent o anant amb bicicleta, es recorren els diferents ambients del càmping.

Al costat de la terrassa de la piscina hi ha un parc lúdic de fusta format per un petit rocòdrom amb pont, tobogan i gronxadors adaptats a totes les edats.

En el mateix espai també hi ha una taula de ping pong, el camp de futbol i un petit domo de bioconstrucció per explorar i jugar.

A la caseta de l’arbre que es troba al costat de la bassa, la canalla podrà imaginar i viure aventures enfilant-se dalt del garrofer.

Dins la cafeteria trobareu el racó infantil, amb calaixos plens de blocs de construcció de fusta, joguines reciclades, un moble amb contes i un espai amb revistes infantils de diferents edats. També disposem a recepció de jocs de taula per jugar en família.

petfriendly

Les mascotes són benvingudes a l’Ecocamp. Per nosaltres són un membre més de la família, i en conseqüència poden accedir a qualsevol dels allotjaments del càmping, com també a l’edifici principal on hi ha la cafeteria i la recepció.

Els nostres animals de la granja estan en llibertat, per això demanem que vigileu el comportament de les vostres mascotes i que estiguin lligades en tot moment. 

A recepció us podem facilitar un jaç per tenir a l’allotjament, bosses per recollir els seus excrements, com també facilitats per refrescar-los en l’època de calor.

El càmping és la llar també dels nostres gossos, la Fosca i l’Eco, a més de tota una família de gats. De manera que com que són a casa seva, viuen en llibertat.

Demaneu-nos les normes per animals de companyia a recepció.

plànol del càmping