Condicions generals de reserva

Formalització de la reserva

Per tal de formalitzar una reserva, el client està obligat a ingressar en el compte corrent de l’ecocamp vinyols un 30% de l’import total de la reserva en concepte de paga i senyal.

Reserves en línia

Les sol·licituds de reserva fetes en línia a https://booking.ecocampvinyols.cat/ queden automàticament acceptades i confirmades un cop acabat tot el procés de reserva amb èxit.

Reserves per correu electrònic

En les sol·licituds de reserva fetes per correu electrònic, el termini per ingressar l’import de la paga i senyal, des del moment en què la és sol.licitud acceptada, és d’una setmana, passada la qual ecocamp vinyols podrà cancel·lar-la.

És important que quedi constància en la comunicació, el titular de la reserva així com la data d’entrada.

Dades bancàries

Vinyols Camp Eco-Agricultura i Turisme S.L.

IBAN: ES56 2100 1324 1901 1010 2322

BIC/SWIFT: CAIXESBBXXX

Anul·lació de la reserva

Una reserva podrà ser anul·lada per part del client mitjançant correu electrònic a hola@ecocampvinyols.cat. El client recuperarà part de la paga i senyal en funció dels dies que queden fins a la data d’entrada:

  • 30 dies o més: retorn del 90% de la paga i senyal, prèvia deducció de 20€ en concepte de despeses d’anul·lació.
  • De 30 a 10 dies abans: retorn del 50% de la paga i senyal, prèvia deducció de 20€ en concepte de despeses d’anul·lació.
  • Menys de 10 dies abans: 0% de l’import de formalització de reserva.

Altres condicions

  • L’hora d’entrada és de 16h a 22h i la de sortida fins a les 12h.
  • Els vehicles poden entrar a les instal·lacions per carregar i descarregar. Fora d’aquesta estona (curta), els vehicles s’han de deixar a l’aparcament. A la zona d’acampada cal deixar el vehicle dins la parcel·la assignada, també durant càrrega/descàrrega i muntatge/desmuntatge.
  • ecocamp vinyols no pot garantir l’ombra a les parcel·les.
  • El client reserva un tipus d’allotjament, però no un allotjament (bungalou, tenda o parcel·la) concret. Farem tot el possible complaure-us però no podem, en cap cas, garantir un allotjament concret.
  • El pagament de la resta de l’estada es farà en el moment de l’arribada.
  • En el moment de l’arribada podeu demanar les normes de convivència, així com el programa d’activitats que fem.